Moeder de Gans drùpke met Sjlieëkreke
(Sleedoornjenever)
Gedurende 4 jaar zijn
wij intensief aan het werk geweest met de ontwikkeling van ons 'Moeder de
Gans drùpke'. Met trots presenteren wij u dan
ook de eerste sleedoornjenever uit de Voerstreek, gerijpt op eikenhouten
vaten.
Toen wij deze herberg overnamen
van madame Houben, momenteel verblijvend in het oud vrouwenklooster te 's-Gravenvoeren, attendeerde
zij ons op de diverse flessen eigengemaakte sleedoornjenever die zich in
de gewelfde kelder onder het woonhuis van Moeder de Gans bevonden.
Het bleek dat de plaatselijke
bevolking er vroeger een vast gebruik van maakte om eenmaal in het jaar
sleedoorn te bereiden. Men nam in die
tijd een fles zachte Belgische jenever, dronk ze voor 1/3 leeg en vulde ze
vervolgens af met sleedoornpruimpjes. De flessen bewaarde men gedurende
enkele jaren in de kelder.
|